19 Ağu Diş Beyazlatma (Bleaching)
Dişler yıllar içerisinde yiyecekler, içecekler (kahve, şarap ve çay) ve sigara tüketimi nedeniyle beyazlıklarını kaybedebilirler. Bu durumu düzeltmek için estetik diş tedavileri uygulanarak diş beyazlatma (bleaching) işlemi yapılabilir. Açılma miktarı kişiden kişiye değişir.
Seçilebilecek iki tip tedavi yöntemi vardır. Bunlardan ilki muayenehanede daha hızlı sonuç alınan yöntemdir (Office bleaching), diğeri de eviniz de kendinizin uygulayacağı yöntemdir (Home bleaching).
Office bleaching: Beyazlatma işlemi tek seansta yapılır. Bu amaçla diş etleri izole edilerek dişler üzerine beyazlatma özelliğine sahip bir jel uygulanır. Diş dokusunun yapısına ve renk tonuna bakarak hekiminizin kararına göre jeli aktive etmek için lazer, halojen veya LED gibi özel ışık kaynakları kullanılır.
Home bleaching: Evde yapılan beyazlatma yöntemi de diş hekiminin denetiminde yapılır. İlk randevuda diş hekimi hastanın dişlerinden ölçü alır ve bu ölçüyle dişlerin üzerine geçecek şeffaf bir plak hazırlar. Evde beyazlatma yapılan kişi tarafından kullanılan bu plak, hastanın dişlere beyazlatma maddesinin uygulamasını ve diş etlerinin korunmasını sağlar.